Igienizarea periodica a aparatelor de aer conditionat este necesara deoarece elementele unitatilor interne favorizeaza dezvoltarea culturilor de bacterii ,virusi,ciuperci si alergeni care pot creea grave
probleme de sanatate. Exemple de afectiuni;
Se pot declanşa alergii, dar în acelaşi timp, schimbările de temperatură ar putea provoca şi infecţii respiratorii. În primul rând, ar trebui să ştim că răcelile sunt declanşate de sute de virusuri, iar germenii persoanelor infectate sunt contagioşi.
În condiţiile în care afecţiunile uşoare apărute nu sunt tratate şi sunt lăsate să treacă de la sine, atunci pot apărea complicaţii. Printre acestea se numără sinuzita, o afecţiune ce se caracterizează prin scurgeri şi congestii nazale, dar şi prin dureri de cap. De asemenea, sinuzita presupune infecţia mucoasei nazale şi sinuzale, dar şi imposibilitatea de comunicare a sinusurilor cu cavitatea nazală. Pacienţii trebuie să acorde atenţie deosebită acestei afecţiuni deoarece poate fi foarte uşor confundată cu o simplă răceală.
Rinofaringita şi faringita, afecţiuni provocate de aerul conditionat
Alte afecţiuni destul de frecvente sunt rinofaringita şi faringita. Rinofaringita acută este cunoscută în popor şi sub denumirea de răceală. Afecţiunea debutează cu iritarea mucoasei nazale, dar şi a celei faringiene. Alte simptome constau în strănut, tuse, roşu în gât, dar şi stări de oboseală, dureri musculare, lipsa poftei de mâncare şi dureri de cap. Faringita este o afecţiune ce apare la nivelului amigdalelor sau a faringelui şi se caracterizează prin tuse seacă şi febră puternică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu