joi, 27 noiembrie 2014

Aer conditionat Constanta

Igienizarea periodica a aparatelor de aer conditionat este necesara deoarece  elementele unitatilor interne favorizeaza dezvoltarea culturilor de bacterii ,virusi,ciuperci si alergeni care pot creea grave

probleme de sanatate. Exemple de afectiuni;
Se pot declanşa alergii, dar în acelaşi timp, schimbările de temperatură ar putea provoca şi infecţii respiratorii.  În primul rând, ar trebui să ştim că răcelile sunt declanşate de sute de virusuri, iar germenii persoanelor infectate sunt contagioşi.
În condiţiile în care afecţiunile uşoare apărute  nu sunt tratate şi sunt lăsate să treacă de la sine, atunci pot apărea complicaţii. Printre acestea se numără sinuzita, o afecţiune ce se caracterizează prin scurgeri şi congestii nazale, dar şi prin dureri de cap. De asemenea, sinuzita presupune infecţia mucoasei nazale şi sinuzale, dar şi imposibilitatea de comunicare a sinusurilor cu cavitatea nazală. Pacienţii trebuie să acorde atenţie deosebită acestei afecţiuni deoarece poate fi foarte uşor confundată cu o simplă răceală.
Rinofaringita şi faringita, afecţiuni provocate de aerul conditionat
Alte afecţiuni destul de frecvente  sunt rinofaringita şi faringitaRinofaringita acută este cunoscută în popor şi sub denumirea de răceală. Afecţiunea debutează cu iritarea mucoasei nazale, dar şi a celei faringiene. Alte simptome constau în strănut, tuse, roşu în gât, dar şi stări de oboseală, dureri musculare, lipsa poftei de mâncare şi dureri de cap. Faringita este o afecţiune ce apare la nivelului amigdalelor sau a faringelui şi se caracterizează prin tuse seacă şi febră puternică.

Instalatii termice Constanta

Executie instalatii termice

Instalare centrale termice


In momentul in care v-ati hotarat sa instalati un sistem individual de incalzire si apa calda trebuie sa obtineti:
• avizul/proiectul de gaze – eliberat de o firma autorizata ANRGN pentru proiectarea si executia instalatiei de gaze naturale
• proiectul de instalare/montare a centralei termice – eliberat de o firma autorizata ISCIR pentru montarea si punerea in functiune a centralei termice, implicit a intregului sistem de incalzire – radiatoare, tevi, fitinguri, etc.
Avizul pentru energia electrica este deasemenea necesar in momentul punerii in functiune a centralei termice. In proiectul de instalare a sistemului de incalzire se recomanda si puterea termica a centralei termice. In acest moment, puteti incepe studiul de piata privind achizitionarea centralei termice, implicit a componentelor adiacente sistemului de incalzire – radiatoare, tevi, fitinguri, etc.
Criterii de alegere a unei centrale termice
Dupa intocmirea avizului de instalare, aveti posibilitatea sa cunoasteti puterea termica a centralei. Consultanta de specialitate referitoare la centrala o ofera firma care comercializeaza centrale termice. In functie de proiect si cerintele clientului, firma respectiva va poate oferi 2 sau 3 variante de centrala termica. Unele dintre cele mai importante criterii in procesul cumpararii a unei centrale termice sunt:
• Randamentul
• Consumul de combustibil
• Sistemul de informare si diagnoza – cu sau fara afisaj digital
• Confortul de apa calda menajera – debit de apa calda menajera, temperatura constanta a apei calde menajere, etc
• Modalitatea de utilizare
• Modalitatea de instalare


• Dimensiuni
• Design
• Siguranta in exploatare prin diverse functii: protectie la inghet, evacuarea gazelor arse, lipsa de combustibil, antiblocare pompa de circulatie, protectie electrica, etc.
• Service garantie si post garantie
• Automatizarea: termostat de camera, regulator electronic, etc.
Datorita vechimii instalatiilor si agentului termic folosit anterior, la instalarea unei centrale termice in apartament, se recomanda inlocuirea vechilor calorifere cu unele noi. In acest fel, chiar daca investitia initiala creste, sunteti siguri ca nu exista pericolul de a introduce in noua centrala depunerile din vechile calorifere. Puteti alege noile calorifere dintr-o gama variata, din otel, aluminiu sau fonta. Pentru ca dimensiunea caloriferelor influenteaza confortul locuintei dvs.  va asiguram consultanta pentru alegerea acestora in functie de suprafata si asezarea fiecarei camere. Va recomandam si echiparea fiecarui calorifer cu robineti termostatati si aerisitoare automate, aceasta marind gradul de confort prin asigurarea temperaturii dorite si reducerea costurilor de exploatare.
-sfaturi utile;
- caloriferele din otel au cel mai bun raport putere termica/ pret dintre toate categoriile
- caloriferele din aluminiu au cel mai bun randament temic in instalatiile cu centrale termice murale si au o durata de functionare marita.
     Va recomandam sa montati sisteme de filtrare in instalatie, care sa protejeze de eventualele reziduuri si impuritati atat in instalatie, cat si centrala termica. E indicata montarea unui filtru decantor mecanic, de tip “Y”, pe circuitul de retur al instalatiei de incalzire inainte de intrarea in centrala termica. Pe circuitul de alimentare cu apa rece a centralei, va recomandam instalarea unui filtru de tip “Y” , urmat de un filtru de dedurizare a apei pe baza de polifosfati. In acest fel va protejati centrala termica si, implicit instalatiile sanitare  de efectul depunerilor de calcar si va asigurati calitatea dorita a apei potabile.
Mai eficiente sunt statiile de dedurizare cu sare pastilata, desi sunt mai scumpe, ele protejeaza cel mai bine componentele instalatiei termice si sanitare, prelungindu le durata de functionare.

Pentru a putea izola, in caz de avarie, anumite trasee si pentru a permite o interventie rapida asupra centralei termice in timpul reviziilor va recomandam montarea elementelor de siguranta ,( robineti de siguranta pe toate circuitele).

Populatia opteaza sa-si instaleze centrale termice datorita faptului ca aceste sisteme le asigura independenta fata de sistemul de termoficare  centralizat. Cu ajutorul unei centrale termice poti beneficia de apa calda si caldura oricand .

Apa tratata Constanta

Statii de dedurizare automatebb


Apa dură are un conţinut ridicat de săruri minerale (calciu si magneziu); aceasta apă nu este, in general, dăunătoare sănătăţii, dar creează probleme deosebite in funcţionarea optimă a centralelor termice.
Probleme create de apa dură:

Apa dura este un factor important de creştere a costurilor de exploatare ale centralelor termice.

În cazul instalaţiilor de încălzire şi preparare apă caldă sau abur, depunerea de compusi de calciu (CaCO3) de pe elementele de încălzire se comportă ca un izolator termic, împiedicând trecerea căldurii de la elementul de încălzire la agentul termic (apa sau orice alt agent termic). Efectul direct este scăderea randamentului transferului termic (randamentul centralei termice) şi în consecinţă creşterea consumului de combustibil între 20 şi 28% pe an.

In gospodarie, apa dura genereaza depuneri in instalatiile sanitare (atat apa rece, cat si apa calda), de asemenea creaza disconfort pentru igiena personala si cheltuieli suplimentare pentru activitatile casnice (de exemplu spalatul rufelor)cabinet bb

Dedurizarea apei de alimentare a centralelor termice :

Pentru eliminarea neplăcerilor cauzate de apa dură soluţia cea mai simplă şi eficientă este dedurizarea apei brute cu ajutorul unei staţii de dedurizare (dedurizator).
Dedurizatoarele conţin una sau doua coloane cu răşini schimbătoare de ioni care atrag din apă ionii pozitivi (în principal ionii de calciu Ca şi de magneziu Mg şi eliberează în acelaşi timp sodiu Na).

Când capacitatea de reţinere a răşinii se epuizează, mai precis spus ajunge la o valoare prestabilită, valva de comandă declanşează automat procedura de regenerare, adică eliminarea cationilor reţinuţi şi reîncărcarea coloanei cu sodiu. Acest proces se realizează prin spălarea răşinii cu o soluţie salină (saramură). În funcţie de cantitatea de răşină procedura poate dura între 30 şi 120 minute.

Sisteme de tratare a apei

Filtre cu osmoza inversa

filtru osmaza
Filtru purificator osmoza inversa 
Un model rafinat produs de catre Ecowater Systems, Statele Unite. Compania este prezenta inca din 1925 si a contribuit semnificativ la dezvoltarea si producerea sistemelor de filtrare si tratare a apei. Este destinat persoanelor care doresc sa asigure familiei cea mai pura apa.
Caracteristici esentiale ale purificatorului ERO 375E l:
- cartuse filtrante incapsulate din fabricatie in mediu steril
- sistemul nu necesita chei speciale de inlocuire a filtrelor
- robinetul cromat este prevazut cu orificiu de aerisire
- costuri reduse de intretinere
- sistem Hydrolink ce ofera posibilitatea montarii unui monitor extern
- nu necesita alimentare electricaosmoza6
Date tehnice:
- presiune apa: 2.8 – 7 bar
- montare pe apa rece
- ph apa 4-10
- continut max fier: 0.2 mg/l
- continut max mangan 0.1 mg/l
Apa de alimentare trece printr-un prefiltru din carbon bloc unde se retin particule in suspensie si clorul.
Presiunea apei genereaza trecerea apei prin membrana deosmoza inversa unde are loc etapa de purificare. Compusii dizolvati sunt directionati catre canalizare, iar apa pura trece mai departe si este pastrata intr-un rezervor presurizat.
Apa este disponibila la robinetul din furnitura echipamentului dar nu inainte de a trece printr-un post-filtrude carbon activat pentru imbunatatirea gustului.
Vana de control opreste productia de apa in mod automat atunci cand rezervorul de stocare este plin sau nu exista consum de apa. Acest lucru conduce la depresurizarea membranei de osmoza inversa si la prelungirea duratei de viata a acesteia.
Volum rezervor de stocare apa: 11.7 litri
Contint maxim de saruri in apa de alimentare: max 2000 ppm (mg/litru)
w magwater m

miercuri, 26 noiembrie 2014

Aer conditionat Constanta

Service / igienizare aer conditionat Constanta

comfort8
Vara este anotimpul care din cauza discomfortului termic suntem nevoiti sa repornim aparatele de aer conditionat care de cele mai multe ori  nu au functionat  in perioada rece a anului si de aceea au acumulat impuritati in filtre si pe componentele unitatii interne, in acest scop se recomanda curatarea/igienizarea aparatului in cauza.

Service aer conditionat Electrolux
Service aer conditionat Nordstar
ferr2
Service aer conditionat Mitsubishi
Service aer conditionat LDK
Service aer conditionat Hitachi
Service aer conditionat Whirpool


  Service aer conditionat Vortex
Perioada de functionare (durata de viata) a aparatului dumneavoastra de aer conditionat poate fi extinsa considerabil daca acesta beneficiaza de mentenanta si inspectii tehnice periodice, lunare sau trimestriale.
cooltext1341030540

Service aer conditionat Fujitsu
Igienizare aer conditionat
Instalarea si service-ul este un aspect la fel de important ca si alegerea tipului de aparat, deoarece o instalare necorespunzatoare poate duce la o functionare defectuoasa si chiar si la defectarea aparatului.
Service aer conditionat – curatare evaporator, condensator, tava condens
Operatiuni precum curatarea evaporatorului, condensatorului sau tavii de condens au rolul de a mentine buna functionare a aparatului dumneavoastra de aer conditionat.  Detinem o vasta experienta pentru a va oferi oricare dintre aceste servicii.
Service aer conditionat – curatare filtre de interior
Pentru ca instalatia dumneavoastra de aer conditionat sa functioneze la cele mai bune standarde necesita curatarea periodica a filtrelor de interior. Curatarea filtrelor de interior se va efectua periodic   deoarece vaporizatorul poate retine praful din incapere favorizand dezvoltarea unor culturi de bacterii ce pot afecta sanatatea . Echipa noastra va ofera acest gen de operatiuni cu maxima eficienta.
ferr

Service Aer Conditionat Constanta

- Inlocuiri piese defecte
- Incarcari cu agent frigorific
- Igienizare unitate interioara
- Igienizare unitate exterioara
- Matisari trasee
- Refaceri trasee de scurgere
- Vidare sistem
- Remedieri trasee electrice
- Relocare unitate interioara
- Relocare unitate exterioaravirusi
- Verificare etanseitate traseu frigorific
- Verificare functionare compresor
- Verificare presiuni de lucru
- Verificare termostat
- Verificarea starii sitemului de prindere
- Verificarea si curatarea vaporizatorului
Dedurizarea apei consta in inlaturarea sarurilor de Calciu si Magneziu si inlocuirea lor cu saruri de Sodiu ce nu se depun pe instalatii. Pentru a obtine acest schimb, apa curge printr-un pat de rasina ce a fost incarcata in prealabil cu Clorura de sodiu (NaCl). Rasina Culligan Cullex este adecvata pentru contactul alimentar, are o rezistenta mare al socuri mecanice, o durata de viata lunga, o mare capacitate de schimb si un consum mic de sare.Dedurizatoarele sunt complet automatizate, diferitele faze de lucru (operare, spalare si regenerare) sunt controlate de un programator electronic ce actioneaza un grup de vane directionand astfel debitul de apa in functie de fluxul tehnologic. 
Dedurizatorul este definit prin eleganta, simplitate si fiabilitate. Este un echipament ce va poate oferi confortul dorit si, totodata, costuri reduse generate de consumul de sare in exploatare, pentru consumuri mari de apa dedurizata. Nivel ridicat de informatii oferite utilizatorului.
Dedurizatorul va ofera apa tratata pentru intreaga casagalaxy2
Apă dedurizată pentru centrala termica și boiler, baie și bucătărie, mașini de spălat
Funcționare automată, ușor de montat
Singurul consumabil este sarea pastilată pentru regenerarea mediului de filtrare sarea se adaugă și nu trebuie scoasă sau înlocuită, ci doar completată, în timp sarea se consumă numai dacă există consum de apă tratată
Mediul de filtrare poate fi folosit între 5 și 10 ani fără a fi schimbat
Gazul este deocamdata cel mai ieftin combustibil convetional in Romania (nu am considerat lemnul drept combustibil conventional). Daca imobilul respectiv este racordat la gaz, o posibila optiune este achizitionarea unei centrale termice murale pe gaz (clasice sau in condensatie), care are avantajul unei exploatari confortabile (necesita lucrari minime de intretinere, curatare etc).
Costuri comparative in cazul incalzirii cu diferiti combustibili:
  • Incalzire electrica = 4-5 ori mai scumpa decat cea pe gaz
  • GPL = de 3-4 ori mai scumpa decat cea pe gaz
  • Motorina = de 3-4 ori mai scumpa decat cea pe gaz
  • Peleti = aproximativ egala cu cea pe gaz

Instalare masini de spalat

MS4
Operatiunea de instalare a unei masini de spalat rufe/vase este una relativ simpla deoarece se foloseste un minim de scule pentru bransarea acesteia la reteaua de apa si canalizare.
Accesoriile necesare instalarii masinii de spalat sunt reprezentate de obicei de un robinet cu terminatia de 3/4, un teu de 1/2 si o ramificatie cu adaptor pentru canalizare, in functie de zona aleasa pentru instalare traseele pot fi mai lungi ori mai scurte.MS3MSMS2

Dupa alegerea zonei de amplasare a masinii de spalat se va stabili si efectua bransamentul la reteaua de apa si canallizare apoi se va verifica planeitatea zonei de pardoseala pe care va fi amplasata masina de spalat si se vor regla piciorusele de echilibrare ale acesteia folosind cheia aflata in acelasi ambalaj cu manualul de utilizare.
Racordul electric se va realiza la o priza cu impamantare in scopul evitarii suprasarcinii electrice.

Pret executie instalatii termice

cont
Pret instalare centrala termica murala pe gaz- 300 lei

Pret instalare centrala termica pe combustibil solid – 1000 lei

Pret executie instalatie termica aferenta centralei termice -150 lei/calorifer

Pret inlocuire coloane termice (la bloc) – 150 lei/camera

Pret inlocuire conducte termoficare subsol de bloc – 60 lei/m liniar

Pret inlocuire robineti subsol – 60 lei/buc
Pret inlocuire conducte canalizare subsol de bloc – 60 lei/m liniar
Pret instalare echipamente de dedurizare/tratare a apei potabile -100 euro
Pret instalare aparate aer conditionat 9000 btu-12000 btu -250 lei
Instalatorul este acea persoana specializata in lucrari de montare si de reparare a diverselor echipamente. Deoarece nu toti avem cunostinte tehnice de specialitate despre anumite aparate si avem nevoie de ajutorul cuiva priceput, cea mai la indemana solutie este sa cerem sfatul unui profesionist, al unui instalator.
De instalator este nevoie in orice domeniu, acestia specializandu-se in montarea de instalatii precum cele de incalzire centrala, de gaze, de aer conditionat si alte asemenea instalatii tehnice.
Pentru a deveni instalator e necesar  sa urmati un curs de calificare profesionala de unde veti primi un certificat de calificare ce va permite exercitarea respectivei meserii.
Pregatirea practica e necesara deoarece pune in aplicare cunostintele teoretice dobandite pe timpul cursului de calificare,experienta si bagajul de cunostinte cu care vii de acasa reprezinta un avantaj in practicarea meseriei de instalator.
Activitati aferente  meseriei de instalator.
Proiectare instalatii termice sii sanitarecab 2
Montaj instalaţii, utilaje şi echipamente;
Punere în funcţiune;
Procurare materiale, utilaje şi echipamente;
Reparaţii şi modernizări;
Service în perioada de garanţie şi postgaranţie;
Asistenţă tehnică;
Reţele exterioare de alimentare apă;
Reţele exterioare de canalizare apă menajeră şi pluvială;
Reţele exterioare alimentare apă incendiu;
Branşamente;
Instalaţii sanitare interioare;
Instalaţii canalizare pluvială.
valu2valu1valu 420131205_143803Alte operatiuni ce pot fi oferite de un instalator;
Interventii / Reparatii Instalatii Sanitare
- Schimbat / Reparat tevi, coloane, scurgeri,  racorduri, robineti, obiecte sanitare
- Inlocuit / Curatat / Aerisit calorifere
- Desfundat chiuveta, cada baie, sifon de pardoseala, vas WC
- Instalare sisteme de tra filtrare apa
- Montat masina de spalat
- Montaj / Intretinere hidrofoare si boilere
-Montaj centrale termice
-Instalare aer conditionat
-Instalare echipamente de filtrare/purificare apa
Montaj centrale termice Constanta
Montaj centrale termice Ariston10445488_274271306108011_130282255351456122_n
Montaj centrale termice Buderus
Montaj centrale termice Ferroli
Montaj centrale termice Bosch
Montaj centrale termice Saunier Duval
Montaj centrale termice Wiessmann
Arie de acoperire;
Instalare centrale termice  Constanta
Instalare centrale termice Navodari
Instalare centrale termice Mamaia
Instalare centrale termice  Ovidiuboiler ferroli
Instalare centrale termice Palazu Mare
Instalare centrale termice Agigea
Instalare centrale termice  Eforie
Instalare centrale termice  Techirghiol
Instalare centrale termice Costinesti
Instalare centrale termice Murfatlar
Instalare centrale termice Lumina
Instalare centrale termice Topraisar
montaaj rditore

Venim in ajutorul dumneavoastra cu oferte si beneficii astfel ca fiecare constantean sa -si poata permite instalarea unui sistem propriu de incalzire
Centralele termice pe gaz, reprezinta cea mai buna optiune deoarece au cel mai bun raport randament/pret/calitate.
Comparativ cu alte surse de energie conventionale, gazul ramane cel mai ieftin produs, de aceea recomandam instalarea centralelor murale pe gaz.
Daca locuiti la bloc, veti avea nevoie de o centrala cu tiraj fortat si camera etansa de ardere. Instalarea unei centrale cu tiraj natural si camera deschisa de ardere implica multe dezavantaje  comparativ cu o centrala cu tiraj fortat si camera etansa. In primul rand obtinerea autorizatiilor de la gaze,o centrala cu tiraj natural se va folosi de aerul din incaperea locuintei pe cand o centrala cu tiraj fortat va folosi aerul de afara prin intermediul unui ventilator exhaustor .
Exemplu oferta pachet termic pentru o locuinta cu 2 camere;
Centrala termica Ferroli Domiproject 24 kw – 1730 lei
4 radiatoare otel
Necesar conducte PPR.  aparente + fitnguri si armaturi aferente instalatiei termice
Executie instalatie termica
Pret final – 5000 lei
Pentru executia unei lucrari de calitate, apelati la serviciile unui instalator autorizat.Exista pe piata o multime de  ”instalatori’ care se pricep la toate, apeland la acest gen de mesteri nu ve ti beneficia de cele mai bune servicii, dimensionarea instalatiilor dupa ureche poate avea efecte nedorite, folosirea materialelor necorespunzatoare poate dauna bunei functionari a unei instalatii.
Activitati asociate meseriei de instalator
Executie/proiectare instalatii termice
Execuuie/proiectare instalatii sanitare
Instalare centrale termice
Instalare sisteme de climatizare
Instalare sisteme de ventilatie
Instalare sisteme de tratare a apei potabile
Instalare panouri solare
Sisteme proprii de incalzire si apa calda

instalatii termice

Executie instalatii termice si sanitare.


Instalare centrale termice pe peleti.